Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ

15Το Πατριαρχείο αλλάζει τακτική για τη Χάλκη Σε επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής του για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης προσανατολίζεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σύμφωνα με αναφορές του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου, σε συνάντηση που είχε με Τούρκους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα επαναλάβει εγγράφως το αίτημα για άμεση επαναλειτουργία της Σχολής, απευθυνόμενο στο τουρκικό υπουργείο Εθνικής Παιδείας. Εφόσον δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη, θα γίνουν κινήσεις διά της νομικής οδού. Μέσω αυτής, Θα ζητηθεί από την τουρκική κυβέρνηση να ανοίξει τη Θεολογική Σχολή στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που εντάσσονται στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Ετσι, το θέμα Θα καταστεί ζήτημα σχέσεων Ε.Ε. Τουρκίας.

Ο κ. Βαρθολομαίος εμφανίσθηκε ιδιαίτερα απογοητευμένος από το γεγονός ότι, παρά τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις από πλευράς τουρκικής κυβέρνησης, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. "Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί ", δήλωσε, προσθέτοντας ότι με τη Θεολογική Σχολή να συμπληρώνει 40 χρόνια κλειστή, σύντομα δεν θα υπάρχουν ελληνορθόδοξοι ιερείς απόφοιτοι της για να καλύψουν τις ανάγκες του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ανέφερε, επίσης, ότι διαρκώς μπαίνουν νέα ζητήματα ως εμπόδια για επαναλειτουργία της Σχολής.

"Τώρα, ο πρωθυπουργός κ. Ερντογάν, κάνει αναφορά για το τζαμί στην Αθήνα. Δεν έχω καμιά αντίρρηση γι' αυτό, αλλά δεν έχω καμιά αρμοδιότητα επί του θέματος" , πρόσθεσε ο κ. Βαρθολομαίος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου