Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Το μοναστήρι των Πειρασμών (ΒΊΝΤΕΟ)

Το μοναστήρι των Πειρασμών
Σαραντάριο όρος , ο τόπος που ο Ιησούς νήστεψε προσευχήθηκε για σαράντα μέρες και νύχτες και σύμφωνα με τις γραφές πειράχθηκε από τον διάβολο.
Η ιστορία του μοναχισμού του βουνού αυτού αρχίζει από τον 4ο αιώνα μ.Χ

Ο ηγούμενος του μοναστηριού Γεράσιμος , είναι μια ξεχωριστή φυσιογνωμία που έχει αφήσει τη σφραγίδα του σε αυτό το μοναστήρι. Οι συνθήκες διαβίωσης εκεί είναι πολύ δύσκολες και σκληρές λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και της δύσκολης πρόσβασης στο μοναστήρι που βρίσκεται στην κορφή του βουνού Τζέμπελ Κουρουντούλ ανάμεσα στα ισραηλινά φυλάκια και την παλαιστινιακή πόλη της Ιεριχώ .

Φτάνοντας στην Ιεριχώ μπορεί κανείς να δει το μοναστήρι στο βάθος της όασης και στην κορφή του Τζέμπελ Κουρουντούλ.

Μπορεί να φτάσει κανείς εκει σκαρφαλώνοντας  ή περπατώντας από την άκρη της πόλης ή ανεβαίνοντας με το τελεφερίκ που ανήκει σε παλαιστινιακή εταιρεία. Όταν φτάσεις στην κορφή βλέπεις όλη την Ιεριχώ στα πόδια σου αλλά και τη Νεκρή Θάλασσα στο βάθος ακόμη και την Ιορδανία.

Το μοναστήρι παρόλο που είναι απομονωμένο βρίσκεται ψηλά στις επιλογές των επισκεπτών λόγω της μεγάλης ιστορικής και θρησκευτικής αξίας.
Επισκέπτες από όλο τον κόσμο και κυρίως από την Ρωσία φτάνουν παρά τις δυσκολίες στο Σαραντάριο να προσκυνήσουν το σημείο που γονάτισε ο Ιησούς και προσευχήθηκε στον πατέρα του.
ΒΊΝΤΕΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου