Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΥ (KIZILAY) ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

.Ρεπορτάζ - φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα

Για τις δραστηριότητες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου ενημερώθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Ahmet Lütfi Akar, ο οποίος επισκέφθηκε με συνεργάτες του, για πρώτη φορά, το Φανάρι το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε στον Πατριάρχη τη βούληση και δυνατότητα συνεργασίας με το Πατριαρχείο, χωρίς διακρίσεις, επισημαίνοντας ότι το ίδιο πνεύμα προσφοράς που ενέπνευσε την ίδρυση της Οργάνωσης την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (1878) με πρωτεργάτη τον διάσημο Ρωμηό ιατρό της εποχής Μάρκο Αποστολίδη, γνωστό ως Μάρκο Πασά, ισχύει ανόθευτο μέχρι και σήμερα.
 
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνεχάρη τον Πρόεδρο Akar για το σύνολο έργο της Οργάνωσης σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο και ειδικότερα για την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας στην ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου των φιλοπτώχων σωματείων της Ρωμηοσύνης.Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Σ.Υ.Ρ.Κ.Ι. (RUMVADER) Παντελής Βίγκας και μέλη του άτυπου Συμβουλίου Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων της Ομογενείας της Πόλης.

Σε δηλώσεις του ενώπιον δημοσιογράφων και τουρκικών τηλεοπτικών συνεργείων ο Πρόεδρος τόνισε ότι ενημέρωσε τον Πατριάρχη, ως πνευματικό ταγό για την δράση της Ερυθράς Ημισελήνου εντός και εκτός χώρας, η οποία εκτείνεται σε όλον τον κόσμο ανεξαρτήτως θρησκείας, γλώσσας και φυλής.Ο Πρόεδρος προσέφερε στον Πατριάρχη πίνακα των ιδρυτών της Ερυθράς Ημισελήνου με πρωτοπόρο τον ιατρό Μάρκο Αποστολίδη

Στο πλαίσιο αυτό ενέταξε τη διάθεση για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας και προς τη Ρωμέικη Κοινότητα της Πόλης. Κατέθεσε τον θαυμασμό του για την “εντυπωσιακή”, όπως είπε προσωπικότητα του Πατριάρχου, την οποία γνώριζε μόνο από τα Μέσα Γενικής Ενημέρωσης και την οποία τώρα είχε την ευτυχία να γνωρίσει από κοντά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου