Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑΙ, Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ! (VIDEO)

15Πληθαίνουν τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που, αποδομούν το βασικό επιχείρημα του κόμματος τους  και του Αλέξη Τσίπρα, ότι δηλαδή η  καταγγελία του Μνημονίου δεν συνιστά και έξοδο από το ευρώ.

Ο οικονομικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Παρασκευόπουλος δηλώνει απερίφραστα ότι η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταγγείλει και την δανειακή σύμβαση και ότι το κόμμα του δεν θέλει την ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Ελλάδα.

Άλλα κορυφαία στελέχη όπως οι κ.κ. Μηλιός και Σταθάκης που ανήκουν στο οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο Π. Σκουρλέτης... μέχρι πρότινος εκπρόσωπος τύπου, έχουν αναφερθεί επανειλημμένως  στην στάση πληρωμών από την πλευρά της Ελλάδας αν οι δανειστές δεν αποδεχτούν την ακύρωση των Μνημονιακών νόμων από το Βουλή και έχουν επικαλεστεί συγκεκριμένη επιχειρηματολογία με την οποία υποστήριξαν ότι τα χρήματα από τα έσοδα αρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας.

Όπως αποκαλύπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει «γραμμή» σε σχέση με όσα έλεγε μέχρι πριν λίγους μήνες , όταν  για παράδειγμα ο Π. Λαφαζάνης εξηγούσε πως η Ελλάδα θα ερπιστρέψει σε εθνικό νόμισμα.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο οικονομικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θ. Παρασκευόπουλος, ο οποίος σε συζήτησε, χθες, στην εκπομπή της ΝΕΤ “Εκλογές 2012”,  αναφερόμενος στο σύνθημα “ούτε ένα ευρώ στο Νότο”, δήλωσε ότι επιμένουν στην καταγγελία της σύμβασης, ότι δεν θέλουμε ευρωπαϊκή βοήθεια και ότι πρέπει να γυρίσουμε πίσω τα λεφτά.

Ανέφερε, συγκεκριμένα:
«Δίκιο έχουν. Κι εμείς το καταψηφίσαμε το πακέτο, δεν τη θέλαμε τη βοήθεια, κι όχι απλώς το καταψηφίσαμε αλλά είναι πεταμένα λεφτά. Είναι λεφτά σε ένα βαρέλι δίχως πάτο. Είναι ένα σωσίβιο από μολύβι. Είναι μια βοήθεια που όποια χώρα την παίρνει την οδηγεί στην καταστροφή. Επομένως δεν υπάρχει καμία ελπίδα με αυτή τη βοήθεια να πάρουν οι Γερμανοί, Φιλανδοί, Γάλλοι τα λεφτά τους πίσω. Γι' αυτό λέμε εμείς καταγγελία του μνημονίου».

Αποκαλυπτικό είναι το βίντεο με τις δηλώσεις του:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου