Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

<< ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ >>

15 Aπάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου ο μητροπολίτης Αθανάσιος, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελληνικής Εκκλησίας στην ΕΕ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Λάζλο Σούρχαν με τους θρησκευτικούς ηγέτες.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχωρήθηκε, λίγο πριν από τη σύσκεψη των θρησκευτικών ηγετών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με θέμα την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών και τις δημογραφικές προκλήσεις στην Ευρώπη, ο μητροπολίτης Αθανάσιος ρωτήθηκε αν η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία σκοπεύει να φανεί αλληλέγγυα προς τον ελληνικό λαό, πληρώνοντας περισσότερους φόρους.

Ο μητροπολίτης απάντησε ότι η ελληνική εκκλησία, ως θεσμός, πληρώνει τους φόρους, σημειώνοντας ότι οι τόποι λατρείας (εκκλησίες) πουθενά στον κόσμο δεν πληρώνουν φόρους.

Απεναντίας, δήλωσε ο ίδιος, η Ελληνική Εκκλησία έχει δώσει το 96% της περιουσίας της στην Ελλάδα, στηρίζοντάς τη σε δύσκολες στιγμές της ιστορίας της. «Είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουμε να βοηθάμε, δίνοντας ό,τι μπορούμε στη χώρα και στηρίζοντας το λαό» δήλωσε ο μητροπολίτης Αθανάσιος τονίζοντας ότι υπάρχει διαφάνεια και διαθέσιμα στοιχεία για την προσφορά της Ελληνικής Εκκλησίας.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ηγέτες της ορθόδοξης, της καθολικής και της αγγλικανικής εκκλησίας, θρησκευτικοί ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας, της ισλαμικής κοινότητας και ηγέτες της ινδουιστικής θρησκείας. 

1 σχόλιο:

  1. H EKKLHSIA OYTE EIXE DOSEI POTE XRHMATA STO KRATOS OYTE PROKEITAI POTE NA DOSEI EN ANTITHESI KLEBEI APO TO KRATOS SYMBALONTAS ARNHTIKA STHN OLH AYTH KATASTASH

    ΑπάντησηΔιαγραφή