Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΤV ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΟΨΕΙ

15Σε καλό δρόμο βρίσκεται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η συνεργασία του ελληνορθόδοξου τηλεοπτικού σταθμού 4E με την Εκκλησία της Ελλάδος, για τη δημιουργία από κοινού του καλύτερου δυνατού προγράμματος.

Ενα "όνειρο" του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, που δεν κατάφερε ο ίδιος να υλοποιήσει, λόγω του υψηλού κόστους του, μπήκε ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων τους τελευταίους μήνες από τον νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Και απ' ό,τι φαίνεται, το σχέδιο αυτή τη φορά έχει όλες τις προϋποθέ σεις να περπατήσει μιας και πολυδάπανο δεν είναι και οι δυνατότητες για συνεργασία υπάρχουν.

Ήδη τέσσερις μητροπολίτες, κατόπιν σχετικής εντολής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρω σης μιας εκπόνησης μελέτης για την επί τευξη συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθ μό 4Ε.

Οι πληροφορίες λένε ότι θα υπάρ χουν διακριτοί ρόλοι ανάμεσα στις δύο πλευ ρές, ενώ τον κύριο λόγο στο περιεχόμενο του προγράμματος θα τον έχει η Εκκλησία της Ελλάδος.

Οι σεβασμιότατοι μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας και Πατρών Χρυσόστομος εμφανίζονται αισιόδοξοι για το εγχείρημα, θεωρώντας ότι ήρθε η ώρα η Εκκλησία της Ελλάδος ν' αποκτή σει τη δική της τηλεόραση.

Η άποψη που επικρατεί, όπως λέγεται μεταξύ των ιεραρχών, είναι ότι ο σταθμός αυτός θα πρέπει να 'χει πανορθόδοξο χαρακτήρα προβάλλοντας πολύωρα προγράμματα από τις Ορ θόδοξες Εκκλησίες ανά τον κόσμο, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους τηλεθεατές στο μέγα ζητούμενο που είναι η ενότητα της Ορθοδοξίας.

Επίσης, μέσα στους επι διωκόμενους στόχους είναι και η κάλυψη θεολογικών συνεδρίων, πολιτιστικών εκ δηλώσεων ή ομιλιών, όπως επίσης και κά λυψη της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας από ιερούς ναούς όλης της χώρας. Να θυμίσουμε ότι ο 4Ε που ιδρύθηκε το 1993 με έδρα τη Θεσσαλονίκη λειτουργεί ως περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμός, με επίγεια περιοχή κάλυψης την Κεντρική Μακεδονία.

Μέσω του δορυφόρου HellasSat είναι δυνατή η λήψη του προγράμ ματος του σε όλη την Ελλάδα, την Ευρώ πη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρι κή, ενώ μέσω των δορυφόρων Optus3 και IntelSatlO μεταδίδεται στην Αυστραλία, την Αφρική και την Ασία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου