Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΠΙΛΗΨΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟΜΑΝΙΑ

alt Τα παιδιά αυτά πάσχουν από φωτοευαισθησία, η οποία ενεργοποιείται από την τηλεόραση στο 68,7% των περιπτώσεων. Η φωτοεπιληψία, όπως αποκαλείται η διαταραχή, προσβάλλει τα αγόρια ηλικίας 5 έως 19 ετών με πενταπλάσια συχνότητα απ' ό,τι τα κορίτσια. 
Τα φωτοευαίσθητα άτομα πρέπει να παρακολουθούν τα τηλεοπτικά προγράμματα σε μικρές τηλεοράσεις (με οθόνη 14 ιντσών) και σε φωτισμένο δωμάτιο, ενώ πρέπει να κάθονται σε απόσταση μεγαλύτερη από 2,5 μέτρα από την τηλεόραση.

Ωφέλιμη μπορεί επίσης να είναι η χρήση ειδικών γυαλιών με έγχρωμους φακούς, ενώ το ζάπινγκ πρέπει να αποφεύγεται ή να γίνεται αφού ο πάσχων κλείσει με την παλάμη του το ένα μάτι. Οι ειδικοί εκτιμούν πως από επιληψία πάσχουν, συνολικά, 100.000 άτομα στη χώρα μας (το 33% είναι παιδιά), ενώ παγκοσμίως ο αριθμός των ασθενών εκτιμάται πως υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια.

Πολλοί ασθενείς ζουν σε διαρκή κατάσταση άγχους και συχνά δεν μιλούν για την κατάστασή τους ούτε καν στον στενό τους περίγυρο. Η τάση αυτή, όμως, δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα, διότι η ενημέρωση των οικείων κυρίως για την αντιμετώπιση των επιληπτικών κρίσεων αποδεικνύεται σωτήρια. Η επιληψία είναι μια από τις παλαιότερες εγκεφαλικές διαταραχές (γνωστοί πάσχοντες από αυτήν είναι ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Ιούλιος Καίσαρας). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου