Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ Δ.Ι.Σ.

15Κατά την σημερινή Συνεδρία:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Βασίλειο, Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών και ενημερώθηκε για θέματα του Οργανισμού.

Επίσης δέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, ο οποίος ενημέρωσε τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σχετικά με το θέμα της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να μεταβεί ο Αρχιγραμματεύς Αυτής, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ στην ανωτέρω Ιερά Μονή για να ενημερώσει την αδελφότητα για τις υποδείξεις Της και την προτροπή Αυτής για την πλήρη εφαρμογή των Συνοδικώς κατά το παρελθόν αποφασισθέντων, προκειμένου να αποφευχθεί τελεσιδίκως και οριστικώς η οποιαδήποτε κατ  αυτής επιβολή κανονικών, πνευματικών και νομικών μέτρων.

Ακόμη επεδοκίμασε τα από 6.9.2012 Δελτία Τύπου της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, τα οποία αναφέρονται στον τρόπο και το ύψος της δημοσιοϋπαλληλικής μισθοδοσίας του Ιερού Κλήρου της Εκκλησίας της Ελλάδος ως και του ειδικού μισθολογίου των Αρχιερέων Αυτής, διαψευδόντων πανηγυρικώς τα περί αντιδράσεών των η της μη συμμετοχής αυτών εις τα ισχύοντα η μελετώμενα φορολογικά μέτρα, και τα περί μυθώδους ύψους των μισθών των.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου