Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

15Ο νέος Τσάρος της ελληνικής οικονομίας είναι ο καθηγητής και προέδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος ενώ θέση στο οικονομικό επιτελείο θα έχουν και ο Χρήστος Σταϊκούρας πιθανότατα αλλά και ο νυν υπηρεσιακός ΥΠΟΙΚ Γιώργος Ζανιάς ως αναπληρωτές υπουργός Οικονομικών.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος  θα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών, ενώ για το Εσωτερικών, "κλείδωσε" το όνομα του Ευρυπίδη Στυλιανίδη.   Στο υπουργείο Τουρισμού θα τοποθετηθεί η Όλγα Κεφαλογιάννη ενώ ο Πάνος Παναγιωτόπουλος θα είναι ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για το οποίο δεν είχαν διαρρεύσει ονόματα, υπουργός ορίζειται ο Κώστας Τσαύταρης (καθηγητής, από το Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ) και αναπληρωτής υπουργός ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Νίκος Δένδιας είναι ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ για το υπουργείο Παιδείας έκλεισε το όνομα του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με υφυπουργό τον κ. Τσάλτα. Στο υπουργείο Μεταφορών έκλεισε ο Κωστής Χατζηδάκης αντίστοιχα, ενώ για το υπουργείο Ναυτιλίας, που η ΝΔ προτίθεται να επανασυστήσει, φέρεται ως οριστική η τοποθέτηση του κ. Μουσουρούλη αν και ακουγόταν έντονα το όνομα του κ. Κεφαλογιάννη. Υφυπουργός στο Εργασίας θα είναι ο Νίκος Νικολόπουλος, ενώ δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί το όνομα του υπουργού.

Για το υπουργείο Ανάπτυξης ακούγεται έντονα το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα, ενώ για στο υπουργείο Δικαιοσύνης πιθανότατα θα τοποθετηθεί ο Αντώνης Ρουπακιώτης με υφυπουργό τον Κώστα Τζαβάρα. Στο υπουργείο Υγείας, εξάλλου, ορίζεται ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Για την προεδρία της Βουλής «έκλεισε» ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και στο υπουργείο Περιβάλλοντος αναμένεται αξιοποιηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.. Πολύ πιθανό είναι, εξάλλου, να δούμε στο υπουργείο Υγείας τον καθηγητή Χριστόδουλο Στεφανάδη.

Για τη θέση του υπουργού Επικρατείας δείχνει να «έκλεισε» ο στενός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης, με… επιλαχόντα τον έτερο έμπιστο του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθο Λαζαρίδη. Τέλος, γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να τοποθετηθεί ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, δικηγόρος, Τάκης Μπαλτάκος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου