Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - Η ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ RF-4E/TM

.Το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο όπου δείχνει άνδρες των εξεγερμένων να έχουν μπει σε μία βάση αεράμυνας η οποία έχει καταστραφεί.

 
Στην βάση αυτή η οποία βρίσκεται Jebl Simon στην περιοχή Idlib κοντά στα σύνορα με την Τουρκία στην επαρχία Hattay φαίνονται ξεκάθαρα τρία ραντάρ αεράμυνας.

Πιο συγκεκριμένα φαίνεται ένα ραντάρ δύο διαστάσεων NITEL P-18M Spoon Rest D/E το οποίο έχει αναβαθμιστεί, ένα ραντάρ επίσης δύο διαστάσεων 1L13-3 Nebo SV/Box Spring και ένα ακόμα ραντάρ πρόκτησης με κεραία διάταξης φάσης αγνώστου τύπου.

Όσον αφορά το δεύτερο ραντάρ το 1L13-3 Nebo SV/Box Spring μπορεί να εντοπίσει αεροσκάφος μεγέθους μαχητικού σε απόσταση 60 χλμ όταν πετά στα 500 μέτρα, 250 χλμ όταν πετά στα 10.000 μέτρα και στα 270 χλμ όταν πετά στα 27.000 μέτρα.

Tο συγκεκριμένο σύστημα είναι γνωστό για τις δυνατότητες του να μπορεί να εντοπίσει ακόμα και αεροσκάφη τεχνολογίας stealth.

Όπως φαίνεται στο βίντεο η μονάδα έχει καταστραφεί κατά πάσα πιθανότητα μετά από καταδρομική επιχείρηση δυτικών ή τουρκικών ειδικών δυνάμεων αφού δεν υπάρχουν ίχνη βομβών από αεροπορική επίθεση. Η ημερομηνία στο βίντεο είναι 26 Ιουνίου 2012 και δείχνει τους αντάρτες να περιεργάζονται τις εγκαταστάσεις με τα ραντάρ να είναι σχεδόν άθικτα.

Με δεδομένο ότι η συριακή μονάδα αεράμυνας που δέχτηκε την καταδρομική επίθεση βρίσκεται βόρεια της περιοχής που το τουρκικό φωτοαναγνωριστικό καταρρίφθηκε στις 29 Ιουνίου και δεδομένο ότι η μονάδα βρίσκεται στο πιο «θερμό» σημείο της συριακής αεράμυνας πλησίον ορεινής περιοχής μερικά χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα στο «διάδρομο» που ακολούθησαν τα ισραηλινά μαχητικά κατά την διάρκεια της επίθεσης στις συριακές πυρηνικές εγκαταστάσεις το Σεπτέμβριο του 2007.

Εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη επίθεση που νέκρωσε τον τομέα αυτό της συριακής αεράμυνας αποτέλεσε τον λόγο για την άμεση συριακή αντίδραση στην πτήση του τουρκικού RF-4E/TM το οποίο πετούσε στην ευρύτερη περιοχή που κάλυπτε η συριακή μονάδα αεράμυνας δοκιμάζοντας όπως φαίνεται τα αντανακλαστικά του συριακού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου