Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΛΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ !!!

15Σε παραληρηματικές δηλώσεις για την Ελλάδα προέβη ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας. 

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Συνέλευσης Εξαγωγέων Τουρκίας απαξίωσε πλήρως τη χώρα μας διερωτώμενος «πώς μπορεί να είναι παράδειγμα για την Τουρκία η Ελλάδα, η οποία ζητά ελεημοσύνη 100 δισ. δολαρίων».

Συνεχίζοντας ο κ. Ερντογάν χαρακτήρισε την Ελλάδα ««μια χώρα που δεν ανακοινώνει με τρόπο υγιή ούτε καν τον πληθυσμό της και προσπαθεί να εμφανίσει υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, δείχνοντας μειωμένο τον πληθυσμό της». «Ποια είναι η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων αυτών; Πώς μπορεί να γίνει παράδειγμα για την Τουρκία μια χώρα που προσπαθεί να ορθοποδήσει ζητώντας ελεημοσύνη 100 δισ., που πουλά τα νησιά της;»,

Δεν σταμάτησε εδώ. «Τι έχει άραγε η Ελλάδα στην Κεντρική Τράπεζά της; Ποια είναι η κατάσταση με το ΔΝΤ και την ΕΕ;» διερωτήθηκε υπογραμμίζοντας πως το χρέος της Τουρκίας προς το ΔΝΤ είναι 1,7 δισ. δολάρια και «η Κεντρική Τράπεζά μας έχει συναλλαγματικό απόθεμα 92 δισ. δολαρίων».

Αφορμή για την τοποθέτηση Ερντογάν στάθηκε η πρόσφατη δήλωση του αρχηγού της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάκ Κιλιτσντάρογλου, για το πάγωμα των αυξήσεων στο δημόσιο τομέα.

«Λένε ότι η οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά όταν ζητούν αύξηση οι υπάλληλοι, τους λένε θα γίνουμε σαν την Ελλάδα. Άρα η οικονομία δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο, γιατί κοροϊδεύετε τον κόσμο;» είχε διερωτηθεί ο κ. Κιλιτσντάρογλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου