Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΊΝΑ:ΒΆΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΙΑΝΕΎΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ

15Οι διοργανωτές με τελεσίγραφο απαίτησαν από τους ζητιάνους είτε να παραμείνουν μέσα σε κλουβιά κατά τη διάρκεια των τελετών στο Ναντζανγκ είτε να απομακρυνθούν από τους εορτασμούς καθώς με την παρουσία τους «καταστρέφουν τη γιορτή».

Τα κελιά που θυμίζουν κλουβιά ζωολογικού κήπου είναι τόσο χαμηλά που οι ζητιάνοι δεν μπορούν να σταθούν όρθιοι. Είναι ωστόσο ελεύθεροι να φύγουν με τη θέλησή τους, ωστόσο ενημερώθηκαν από τις τοπικές αρχές ότι αν εντοπισθούν στο πανηγύρι θα εκτοπισθούν από την πόλη.

Η θρησκευτική γιορτή του Ναντζανγκ είναι από τις μεγαλύτερη ετήσιες γιορτές της Κίνας και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών και προσκυνητών, με αποτέλεσμα να έχει γίνει πόλος έλξης και για χιλιάδες ζητιάνους από ολόκληρη τη χώρα.

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να τους βάλουμε στα κλουβιά. Άλλωστε ο κόσμος τους προσφέρει φαγητό, νερό και δώρα. Είναι πολύ καλύτερα από το να έψαχναν μια θέση μέσα στους δρόμους της πόλης», υποστηρίζουν οι τοπικές αρχές.

Φυσικά τόσο η απόφαση όσο και η δήλωση των αρχών έχει εξοργίσει τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, οι οποίες κάνουν λόγο για «ανθρώπινο ζωολογικό κήπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου