Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ Ι.Μ.ΒΕΛΓΙΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

.Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Αθηναγόρας, εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βελγίου κ. Παντελεήμωνος, ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις Βρυξέλλες, συλλειτουργώντας με τον Θεοφιλέστατον Επίσκοπον Νεαπόλεως, Διευθυντή του Γραφείου της Εκκλησίας της Κύπρου στη Ευρωπαική Ενώση, και προέβει σε Χειροτονία εις Πρεσβύτερον του π. Κυπριανού Ποπέσκου.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο νεοχειροτονούμενος, τόνισε την αξία της Ιερωσύνης και τα αισθήματα αναξιότητος που τον διακατέχουν αυτή τη στιγμή.
Ο Θεοφιλέστατος με τη σειρά του τόνησε την σημασία της αποστολής του ιερέως στον κόσμο. Τα λόγια του Χριστού στο 10ο κεφάλαιο του κατά Ιωάννην Ευαγγελίου αποτελούν την βάση πάνω στην οποία πρέπει να εργαστεί ο ιερεύς - ποιμήν, προκειμένου να οδηγήσει τα πνευματικά του τέκνα στην «εν Χριστώ σωτηρίαν».

Εάν ο ιερεύς - ποιμήν της ενορίας είναι πραγματικά ποιμένας και όχι εφημέριος, τότε το ποίμνιό του – τα λογικά πρόβατα, τα οποία καλεί με το όνομά τους, ακούνε τη φωνή του, και όταν «έμποσθεν αυτώ πορεύεται, και τα πρόβατα αυτώ ακολουθεί, ότι οίδασι την φωνήν αυτού.
Έναν ξένο όμως ποιμένα δεν θα τον ακολουθήσουν, αλλά θα τον αποφύγουν, διότι δεν αναγνωρίζουν την φωνή των ξένων.

«Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων». Έκλεισε με ευχές και με την πεποίθησή του, ότι ο π. Κυπριανός θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του ποιμνίου των ενοριών του Αγίου Νικολάου Σκαρμπέκ και των Τριών Ιεραρχών Χάσελτ και γενικότερα της Μητροπόλεως, όπως το έκανε και με την διακονία του ως τώρα.

Ο Αιδεσιμολογιώτατος είναι έγγαμος κληρικός και πατέρας τριών παιδιών, αλλά και υποψήφιος διδάκτορ του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβαίνης (Leuven). Χειροτονήθηκε διάκονος το 2004, όταν αποφάσισε να εγκατασταθεί στο Βέλγιο.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου