Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΕ ΙΤΑΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟ

15Συνάντηση με το νεοδιόριστο Υπουργό για θέματα διεθνούς συνεργασίας και ολοκλήρωσης της Ιταλίας κ. Α. Ρικάρντι και τον Γενικό Γραμματέα της Κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου καθηγητή Α. Ροκούτσι πραγματοποίησε στις 14 Ιουνίου 2012 στην Πατριαρχική κατοικία της Ιεράς Μονής Αγίου Δανιήλ Μόσχας ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος. Επίσης παρέστη ο ιερομόναχος Αντώνιος Σεβριούκ, Γραμματέας της Διοίκησης των ενοριών του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ιταλία.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ευχήθηκε στο νέο υπουργό για το διορισμό του εξφράζοντας την ευαρέσκειά του για το μεγάλο ενδιαφέρον, το οποίο επιδεικνύουν οι αρχές της Δημοκρατίας της Ιταλίας για το ρόλο των θρησκευτικών κοινοτήτων στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των λαών και στην εμπέδωση ειρήνης και σχέσεων καλής γειτονιάς.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως συζητήθηκε η κατάσταση του χριστιανισμού στη σύγχρονη Ευρώπη. Τονίσθηκε η σημασία της μαρτυρίας των διαχρονικών ηθικών και πνευματικών αξιών κειμένων στη βάση του Ευρωπαϊκού πολιτισμού και των πολιτισμών πολλών λαών του κόσμου κατά την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσεως.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου