Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ:ΤΟ 74ο ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΑΘΗΝΏΝ

15 Στη συμβολή των οδών Αδριανού και Φλέσσα, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη, ο Μακαριώτατος πραγματοποίησε σήμερα το πρωινό τον αγιασμό στο 74ο Δημοτικό, το πρώτο αλληλοδιδαχτικό σχολείο στην Αθήνα, και στο παρακείμενο, πρότυπο Πειραματικό γυμνάσιο της Πλάκας.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετέφερε με απλά λόγια στα παιδιά την αξία του Ευαγγελικού λόγου, που σε συνάρτηση με την επιστήμη που διδάσκεται στα σχολεία, συνιστούν απαραίτητα θεμέλια για να πορευθούν στη ζωή: «πολλές φορές, δίπλα στη Αρχιεπισκοπή, ακούω τις φωνές σας και το σχολείο ως φωλιά πουλιών. Εδώ θα μάθετε τις επιστήμες, που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε και να είστε χρήσιμοι στην κοινωνική σας ζωή…στο Ευαγγέλιο θα γνωρίσετε την άνωθεν σοφία, που ενσταλάζεται από το Θεό κι εξευγενίζει την ψυχή, τη γαληνεύει. Και οι δύο μαζί είναι φτερούγες ενός πουλιού κι όταν συναντιούνται σας δίνουν φτερά, σας κάνουν ανθρώπους χαριτωμένους, που μπορείτε ν’ αντισταθείτε και ν’ αναστρέψετε την κακία».

Οι δάσκαλοι του διατηρητέου νεοκλασικού της Αθήνας, που χρονολογείται από το 1875, συνομίλησαν με τον Μακαριώτατο, καθώς ενδιαφέρθηκε να μάθει τα δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. «Το ξεκίνημα της χρονιάς μας βρήκε δάσκαλους και γονείς να βάφουμε, να καθαρίζουμε και να συντηρούμε με τεχνικές δουλειές τις σχολικές αίθουσες» εξήγησαν οι εκπαιδευτικοί, μεταφέροντας στον Αρχιεπίσκοπο και τις αγωνίες των γονιών της περιοχής.

Οι πιτσιρικάδες, στο τέλος του αγιασμού, πρόσφεραν στον Μακαριώτατο, την «Πόλη που θέλουμε», ένα ζωγραφικό έργο με την υπογραφή όλων των παιδιών κι εκείνος τους διαβεβαίωσε ότι θα τους επισκεφθεί πάλι στα μέσα της χρονιάς.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου